Details van de huizen in Broek in Waterland als windveren, deurkalven en gevel-makelaars, hebben mij geïnspireerd tot het maken van de Sieraden in deze unieke 'Broeker- Stijl'.


BROEKER-STIJL

Met de rijke ornamenten als uitgangspunt wordt de neiging tot het klassieke afgewisseld door strakke vormen en onverwachte elementen en kom ik uiteindelijk tot een Verrassend en Bijzonder sieraad in... ‘Broeker-Stijl’.

MATERIAAL

De sieraden worden vervaardigd in eerste gehalte zilver. Edelstenen als aquamarijn, topaas of amethyst, maar ook Swarovski kristal brengen het ontwerp tot leven. Op aanvraag kan het sieraad worden uitgevoerd in geel of wit goud (met palladium).

HET DORP, MIJN INSPIRATIE

Broek (‘moerassig land’) in Waterland. Op het oog een echt boerendorp, toch van oorsprong een schippersdorp en één van de meest welvarende dorpen in de 17 e en 18 e eeuw, net ten noorden van Amsterdam. Schitterende monumentale panden, met de meest prachtige interieurs, zeker de moeite waard om te bewonderen en mijn sieraden zullen deze ervaring verrijken.

Bloemarmband en collier
van mijn huis met oorbellen
  • De Codering van de Sieraden in ‘Broeker-Stijl’ valt samen met de Straatnaam en het huisnummer. Elke bloem van de armband is exact terug te vinden bij het hek van het oudste huis in het dorp, het collier met bijpassende oorbellen in zilver met Amethyst vindt zijn oorsprong in mijn eigen daknok.
DE 010-14 C01 a & L 8-10 C01 P
  • De Hanger van ‘Het Beroemde Huis’ met bijpassende oorbellen, en een persoonlijk ontwerp van een eigen nok op De Laan.
    DS 05-7 Ma R01 & MKE C01
    Tweedelige ring en het tweezijdige collier:
    ‘Hoe verschillend ben je, maar als het goed is vul je elkaar aan. Respecteer je elkaars grens, dan maak je elkaar compleet’.